Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF wordt volledig duurzaam

Herentals Fietst & Feest zet dit jaar weer een extra stap om een halt toe te roepen aan afval. Tijdens het tweedaagse zomerfeest op 27 en 28 juli wordt alle drank geserveerd in herbruikbare bekers, en alle eten in duurzaam materiaal.

Over twee jaar zijn alle festivals en evenementen verplicht om op een ecologisch verantwoorde manier eten en drinken te verkopen. “Maar zolang wilden wij niet wachten”, aldus Alain Dierick van de HFF-organisatie.

“Wij willen nu al op de kar springen, want anno 2023 is het niet meer dan logisch dat een event als het onze actief inspanningen levert op het vlak van duurzaamheid.”

In samenwerking met OVAM en Fost Plus heeft HFF een heldere milieuvriendelijke aanpak uitgedokterd.

“Alle consumpties die aan onze togen, aan de eetkraampjes of op de terrassen van de deelnemende horecazaken worden verkocht, worden geserveerd in herbruikbaar materiaal.

Om te vermijden dat dat alsnog op de grond belandt, vragen we de bezoekers 1 euro waarborg per beker, bakje of vork/mes. Wanneer ze die inleveren, krijgen ze die euro netjes terug. Dat kan bij alle verkooppunten én op het einde van elke dag ook bij speciale inzamelpunten.”

Op die manier gaat er vanuit HFF helemaal geen afval meer ‘buiten’, ook niet backstage trouwens.

Dierick: “Een mooi uitgangspunt, en we zijn best trots dat we de stad en al onze horecapartners bereid hebben gevonden om zich achter onze groene doelstellingen te scharen. Dit is een mooi signaal naar onze bezoekers toe, die zich ongetwijfeld ook meer gaan amuseren op een properder festivalterrein.”

FAQ: Recycleren

De organisatie zet dit jaar nieuwe stappen om van HFF een proper en ecologisch verantwoord evenement te maken.

Duurzaam/herbruikbaar materiaal

  • Alle consumpties die aan onze togen, aan de eetkraampjes of op de terrassen van de deelnemende horecazaken worden verkocht, worden geserveerd in/met duurzaam materiaal: herbruikbare bekers, duurzame bakjes en bestek…
  • Bezoekers betalen bij aankoop van hun consumptie 1 euro extra per beker, bakje, vork/mes. Wanneer ze die inleveren, wordt die euro netjes teruggestort op hun HFF-betaalkaart.
  • Op het einde van de dag kunnen bekers etc. ook ingeleverd worden bij speciale inzamelpunten.

Afvalpunten

'We vragen alle bezoekers met aandrang om afval (zoals verpakkingen van zelf meegebracht eten/drinken of etensresten) NIET op de grond te gooien, maar naar onze  Recycle Punten te brengen.

Dat zijn afvaleilandjes met groene spandoeken/borden (“Da’s proper, bedankt!”) waar afvalcontainers staan voor zowel PMD als restafval.'

Deel dit artikel